RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: YURI GRIPAS (AFP)

Obama vil hjelpe småbedriftene

Sist oppdatert:
President Barack Obama lanserer plan som skal hjelpe småbedrifter.

Presidenten friga milliarder av dollar mandag for å hjelpe USAs mindre bedrifter, og håper at kreditten igjen skal flyte i «Main Street» ikke bare på Wall Street.

Obama lovpriste de små brikkene i den amerikanske industrien, som ofte er blitt overskygget av regjeringens støtte til de store.

Hoveddelen i Obamas seneste plan tillater regjeringen å bruke opptil 15 milliarder dollar for å kjøpe de mindre forretningslånene som nå lammer lokale banker og lånetakere.

Det vil igjen kunne få de lokale bankene til å starte å låne ut penger igjen til mindre selskaper, slik at de kan få investert, betale regninger og holde seg over vannet, skriver Associated Press (AP).

- Dere fortjener en sjanse. Amerika trenger dere for at vi skal ha en sjanse, sa Obama.

Småbedrifter sto for 70 prosent av de nye arbeidsplasseene det siste tiåret. Men deres kredittverdighet har tørket helt opp, og dermed muligheten til å drive og overleve.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere