RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Obligasjonssuksess for børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs har truffet blink med etablering av et alternativt obligasjonsmarked. Lån nummer 100 ble notert i går.

Oslo Børs' Alternative Bond Market (ABM) passerte denne uken 100 nye lån siden etableringen for ett år siden. Ifølge en pressemelding er 35 prosent av alle noterte lån det siste året notert på den nye markedsplassen, og Oslo Børs forventer fortsatt stor interesse fra nye og eksisterende låntakere i tiden som kommer.

NA24 - din næringslivsavis

I juni i fjor etablerte Oslo Børs ABM som et alternativ til det ordinære børsmarkedet. Hensikten var å gi markedsaktørene et tilbud om notering av lån der søknadsprosessen er noe enklere enn i det ordinære børsmarkedet, men hvor låntakers informasjonsplikt er lik som i børsmarkedet. Det eneste unntaket er kravet om IFRS-regnskap.

Forventer høstrush
Alle lånene på ABM er nye lån, men Oslo Børs forventer i tillegg at flere av dagens lån i det ordinære børsmarkedet vil flyttes over på ABM i løpet av andre halvår. Dette er en følge av innføringen av krav om utarbeidelse av konsernregskap etter IFRS-regkene med virkning fra årsregnskapet for 2007.

- En enklere og raskere søknadsprosess er blant hovedårsakene til den store interessen for ABM, men flere låntakere trekker også frem at det er svært positivt at man på ABM er underlagt de samme reglene for informasjonsplikt som i børsmarkedet, som er viktig både for markedsaktørenes tillit og investeringsbeslutninger, skriver Oslo Børs.

Onsdag 21. juni ble lån nummer 100 notert, som var et obligasjonslån utstedt av Sandsvær Sparebank. De 100 lånene er fordelt på hele 67 låntakere, hvorav 29 låntakere har kommet til i 2006. Bank og kredittforetak står for 87 prosent av lånene på ABM, mens industriforetak står for 10 prosent. En prosent er utenlandske foretak.

Rekordmange lån
Per i dag har Oslo Børs notert 910 lån, hvorav 105 av lånene er knyttet til ABM. Etter at lovkravet om at alle obligasjonslån skulle børsnoteres ble opphevet fra 31.12.1996, har det aldri vært notert flere lån på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere