RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ocean Rig-stup på børsen

Sist oppdatert:
Aksjekursen i riggselskapet Ocean Rig stupte etter at det ble kjent at selskapet gikk på en smell i 150-millionerkronersklassen i forbindelse med et boreoppdrag utenfor kysten av Canada.

De første ryktene begynte å svirre allerede tidlig torsdag ettermiddag, men kursfallet skjøt fart da det ble klart at operatørselskapet EnCana hadde kunngjørt at brønnen på Weymouth-feltet var mislykket.

Ocean Rig hadde ikke kommet med informasjon til børsen da meldingen fra EnCana tikket inn, og børsen valgte derfor å innføe børspause. Da handelen ble stoppet, hadde aksjekursen i Ocean Rig falt over 8 prosent til 17 kroner.

Ocean Rig eier 15 prosent i brønnen, og regner med at bore-bommen kommer til å påføre selskapet kostnader på hele 22 millioner dollar, tilsvarende 150 millioner kroner.

Brønnen ble boret med Ocean Rigs toppmoderne rigg Eirik Raude, og tok 185 dager å ferdigstille. Det er lenger enn det operatøren EnCana opprinnelig anslo.

Børspausen ble opphevet da Ocean Rig kom med en egen børsmelding om Weymouth-boringen klokka 15.09. Kursnedgangen fortsatte, og like før klokka halv fire ble aksjen omsatt for 16,80 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere