RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell-forliket godkjent

Sist oppdatert:
US District Court for the Eastern District of Pennsylvania godkjente onsdag forlikene som Odfjell Seachem AS, Bjørn Sjaastad (46) og Erik Nilsen har inngått med amerikanske myndigheter.

- Odfjell er fornøyd med at forliket med Det Amerikanske Justisdepartementet nå er endelig, skriver selskapets investorkontakt, Espen Bjelland, i en e-post til TV 2 Nettavisen.

Forliket innebærer at administrerende direktør Bjørn Sjaastad (ingressbildet) og befraktningssjef Erik Nilsen i Odfjell Seachem AS i Bergen må sone henholdsvis fire og tre måneder i amerikansk fengsel.

Sjaastad skal sone på en flybase i Florida, mens Nilsen må sitte tre måneder i amerikansk fengsel.

I tillegg må selskapet punge ut en bot på 42,5 millioner dollar, tilsvarende omlag 300 millioner norske kroner.

Konsernsjef Bjørn Sjaastad erkjente seg skyldig i prisfiksing og markedsmanipulasjon i går.

- Jeg er lei meg for det jeg har gjort, og jeg ber retten og selskapet om unnskyldning, sa Sjaastad i et følelsesladd innlegg i retten, ifølge Dagens Næringsliv.

Saken mot Odfjell sprakk den 19. februar i år etter at amerikanske myndigheter mente de kunne påvise omfattende prissamarbeid innenfor kjemikalietankfart. Prissamarbeidet fant sted i forbindelse med kontrakter som ble inngått i perioden 1998 - 2002.

- Vi innser at vi har gjort feil, og det beklager vi. I Odfjell skal vi etterleve den strengeste etiske standard, også når det gjelder konkurranseregler. Siden etterforskningen startet har Odfjell iversksatt skjerpede interne retningslinjer, blant annet i form av en 20 siders manual. I tillegg har vi gjennomført opplæring av ansatte, opplyser selskapets investorkontakt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere