RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell-kursen stuper

(www.odfjell.no)
Sist oppdatert:
Aksjekursen i Odfjell stuper etter at rederiet mandag inngikk et rådyrt forlik i kjølvannet av prisjuks-anklager i USA. Også konkurrenten Stolt Nielsen er ille ute.

Det tok lang tid før den første aksjeposten i Odfjell ble omsatt tirsdag morgen. Det var et voldsomt sprik mellom salgs- og kjøpskurs i ordreboka.

Først klokka 11.38 ble de første Odfjell-aksjene omsatt. Det skjedde til kurs 136, ti kroner under siste sluttnotering fredag i forrige uke. Seinere falt kursen videre til 135 kroner, 7,5 prosent under fredagens sluttkurs.

Kursfallet innbærer at Odfjells børsverdi er redusert med cirka 180 millioner kroner etter at rederiet godtok en bot på 300 millioner kroner for prisjuks i USA.

En tilsvarende sak er reist i EU, og Odfjell risikerer en kjempebot også her.

Konkurrenten Stolt-Nielsen, som også er notert ved oslo Børs, har sikret seg rettslig immunitet etter å ha lagt kortene på bordet. Men også Stolt-Nielsen kan bli ilagt store bøter. Aksjekursen i det norsk-amerikanske rederiet har falt 8,8 prosent i løpet av tirsdagen.

- Selv om det er forbundet med høy risiko å gå inn i både Odfjell og Stolt- Nielsen på dette stadiet mener vi at den seneste utviklingen har skjøvet usikkerheten fra Odfjell og mer i retning av Stolt-Nielsen, sier analytiker Bjørn Giæver i Gjensidige NOR Equities til TDN Finans.

Ifølge Giæver er ikke Stolt-Nielsens immunitet verdt allverden.

- Dersom det kan bevises at Stolt har hatt en ledende rolle eller har tatt initiativet til samtaler eller hemmelige avtaler, vil de miste sin immunitet i både USA og i Europa, sier Gjensidige NOR-analytikeren.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere