RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Odfjell-vitne kan ramme Stolt-Nielsen

Som nøkkelvitne for det amerikanske justisdepartementet har Odfjell-direktør Erik Nilsen gitt opplysninger som kan torpedere Stolt-Nielsens immunitetsavtale.

Det skriver Dagens Næringsliv fredag. Stolt-Nielsen fikk immunitetsavtale med amerikanske justismyndigheter fordi Stolt-Nielsen var det første selskapet involvert i det ulovlige prissamarbeidet som inngikk samarbeid med myndighetene.

Store problemer

Også Odjell-ledelsen samarbeider med etterforskerne i USA - og det ser foreløpig ut som de har gitt mer korrekt informasjon enn Stolt-Nielsen.

- Før vi fikk kontakt med Nilsen, trodde vi at bare den kriminelle virksomheten varte frem til mars 2002, men Erik Nilsen har bidratt med vitnemål og beviser på at det foregikk ulovlig prissamarbeid helt frem til november 2002, sier Wendy Norman i det amerikanske justisdepartementets anti-trust-avdeling til Dagens Næringsliv.

Redusert straff

Opplysningene fremkom i retten onsdag og ble vurdert som så viktige at påtalemyndigheten ba om redusert straff for Erik Nilsen.

En av betingelsene for immunitetsavtalen Stolt-Nielsen har fått er at selskapet sluttet med prissamarbeidet straks de fikk kunnskap om den. Med Erik Nilsens informasjon er det sådd usikkerhet om denne betingelsen er overholdt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere