RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oksum løftet Norske Skog

Sist oppdatert:
Markedet bifaller at Jan Oksum tar over for Jan Reinås. Lederskiftet - sammen med sterke tall for 3. kvartal - gjorde Norske Skog til et sjeldent lyspunkt på børsen.

Etter åtte strake dager med oppgang pekte børsens hovedindeks onsdag jevnt nedover og endte til slutt ned 0,78 prosent til 161,82 poeng.

Negativ utvikling i USA i går kveld og røde tall ved de europeiske børsene i morgentimene påvirket det norske aksjemarkedet. De fleste store selskaper fikk redusert sin verdi i dagens handel. Men Schibsted og Norske Skog var blant unntakene.

Schibsted la på seg 1,4 prosent, mens Norsk Skog kunne bokføre en oppgang på 1,5 prosent etter nyheten om lederskifte og fremleggelsen av gode tall for tredje kvartal.

Også Storebrand kom onsdag med tall som var bedre enn ventet, men aksjen falt likevel tilbake 2,8 prosent.

I følge TDN Finans trekker analytikere spesielt frem utviklingen i If som positiv, uten at dette bidro til en mer positiv utvikling i aksjen. Storebrand-aksjen har steget i verdi de åtte foregående dagene, mulig blant annet som posisjonering i forkant av dagens kvartalstall.

Aksjekursen i Petroleum Geo Services (PGS) endte med magaplask etter nok en dag med tilsynelatende tøyleløs oppgang på Oslo Børs.

Seismikkgiganten PGS så lenge ut til å bli et lyspunkt, men så bar det bratt nedover. En time før børsslutt kunngjorde selskapet en halv times utsettelse for fristen til å kjøpe aksjer fra bankene som et ledd i refinansieringen av selskapet.

I løpet av åpningstimen onsdag steg selskapet over 10 prosent til 12 kroner per aksje. Det er den høyeste noteringen siden gjeldsknekken rammet seismikkgiganten sommeren 2002.

Tandberg fikk en liten nedtur etter at mangeårig aksjonær og styremedlem Tharald Brøvig gjennom sitt investeringsselskap Gezina kvittet seg med en million Tandberg-aksjer.

Børsmyggen Noral ASA, som er det gamle Multi Media Publishing og driver med utebelysning, ble den relative børsvinneren onsdag med en oppgang på 28,57 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere