RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje og renter tynget

Sist oppdatert:
Oppgang i oljepris og renter tynget USA-børsene mandag.

HOUSTON (TV 2 Nettavisen): Oppgang i rentenivå og oljepris var mer enn de amerikanske aksjemarkedene klarte å håndtere mandag, og det ble en klart negativ børsdag, selv om fallet til slutt ble litt mindre enn det så ut til underveis.

Dermed kom det et skritt tilbake, etter at november var en meget solid børsmåned i USA.

Prisen på olje steg for fjerde dag på rad. Et fat nordsjøolje endte dagen på 57,68 dollar, opp fra 57,10 fredag ettermiddag.

Rentemarkedet ga heller ingen glede for aksjeinvestorene. Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner steg fra 4,52 til 4,57 prosent. En høyere rente er, alt annet likt, negativt for aksjemarkedet, blant annet fordi det gjør rentepapirer til et mer fristende alternativ til aksjer.

På selskapsfronten kom det et overraskende bud fra Boston Scientific på medisinutstyrsprodusenten Guidant, etter at de fleste trodde Guidant var så godt som solgt til Johnson&Johnson, som i en langvarig dragkamp hadde klart å presse prisen på Guidant nedover.

I dag har Guidant-aksjen steget nær 10 prosent på denne budkrigen.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,39% til 10.835,01

Nasdaq -0,69% til 2.257,64

S&P 500 -0,24% til 1.262,09

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere