RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Olje og teknologi maler børsen rød

Til tross for hopp i oljeprisen, faller Statoil og Norsk Hydro. Også Tandberg og Telenor raser, og sender Oslo Børs nedover.

Oljeprisen steg markant fredag kveld, og oppturen fortsetter mandag. Det kalde været i Europa skal være årsaken. Dette er imidlertid ikke nok til å trekke oljegigantene på Oslo Børs opp.

Norsk Hydro slanker seg med 1,24 prosent, mens Statoil beveger seg i underkant av fredagens sluttkurs.

Upstream meldte fredag at BG Group ønsker å kjøpe BPs eierandel på ti prosent i Ormen Lange, som er et svært viktig prosjekt for Norsk Hydro. Det ventes at BP kan få mellom 3,7 til fem milliarder kroner for eierandelen. Petoro har forkjøpsrett til andelen, men Olje- og energidepartementet har ifølge TDN Finans ikke ønsket å kommentere om de vil benytte denne.

It-selskapet Tandberg begynner uken med en aldri så liten smell. Tandberg faller 4,14 prosent. Det ble mandag morgen kjent at konsernsjef Andrew Miller har kvittet seg med hele sin aksjepost i selskapet.

I tillegg har ansatterepresentant Hallgrim Sagen har solgt aksjer til personer med tilknytning til Tandberg-direktør Terje Rogne.

Telenor er ned 0,93 prosent, til tross for at den nederlandske storbanken ABN Amro oppgraderer Telenor til kjøp. I tillegg heves kursmålet fra 58 til 62 kroner.

Også andre teknologi-aksjer får hard medfart mandag. Eltek er ned 1,97 prosent, mens Fast faller 1,67 prosent.

DnB NOR, Tomra og Orkla har alle slanket seg med mellom 0,5 og én prosent, mens Norsk Skog er ned 1,60 prosent.

Frontline, Yara og børs-jojo Jinhui er blant de får som stiger i formiddagstimene. Det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline er opp 2,16 prosent, mens Jinhui stiger 1,12 prosent.

Ved 11.30-tiden er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,63 prosent, til 224,68 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere