RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljefest på børsen

Sist oppdatert:
Oljeselskapene hopper til værs på Oslo Børs, med DNO og Statoil i spissen. Også Frontline, Stolt-Nielsen og Fast stiger lystig ved ukeslutt.

Det ble fredag kjent at DNO øker sine estimater for påviste og sannsynlige reserver med 15,6 millioner fat til 42,8 millioner, etter at selskapet kjøpte produserende eierandeler i Norge og Jemen.

I tillegg ventes det en ytterligere oppjustering etter en nærmere vurdering av Nabrajah-funnet, opplyser DNO i en børsmelding.

Dermed stiger selskapet til værs 2,18 prosent i løpet av dagen.

Også andre oljerelaterte selskaper stiger. CanArgo, som har gått kraftig tilbake de siste dagene, er igjen på vei opp. Selskapet legger på seg 3,06 prosent. Hydro og Statoil står i blått, og er opp henholdsvis 0,49 og 2,30 prosent. Den stigende oljeprisen dytter i riktig retning.

Investeringsbanken Lehman Brothers har imidlertid kuttet kursmålet på Statoil fra 125 til 122 kroner. Likevel hopper altså oljegiganten til værs.

Frontline er opp 1,47 prosent, mens Stolt-Nielsen stiger 3,41 prosent. Fredag ettermiddag kom det melding om at Frontline har redusert sin eierandel i General Maritime til 4,5 prosent. Etter salget eier Frontline 1,69 millioner aksjer i selskapet.

Fast legger på seg 3,12 prosent.

I motsatt ende ligger Storebrand og Yara, som faller med respektive 2,49 og 3,46 prosent. Orkla er ned 0,94 prosent. Også Tandberg, Stolt Offshore og Smedvig faller ved ukeslutt.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,35 prosent, til 243,53 poeng.

Her kan du følge børsutviklingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere