RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljehopp på børsen

Oslo Børs fortsetter oppturen, godt hjulpet av Statoil, Hydro og DNO.

I løpet av åpningstimen har hovedindeksen på Oslo Børs steget med 0,83 prosent, til 328,29 poeng. Børsen her hjemme utvikler seg i tråd med de øvrige europeiske børsene, sett bort fra i Stockholm og København.

I London er FTSE 100 opp 0,04 prosent, mens Frankfurt-børsen stiger 0,21 prosent. CAC 40 i Paris har lagt på seg 0,34 prosent, og børsene i Amsterdam, Brussel, Madrid og Athen følger etter.

På Oslo Børs er det oljeselskapene som driver hovedindeksen opp, til tross for fallende oljepris. Hydro har lagt på seg 1,02 prosent, mens oljekollega Statoil stiger 0,92 prosent. Hydro stiger til tross for at investeringsbanken Lehman Brothers ifølge Stocklink nedgraderer sin anbefaling på Norsk Hydro etter gårsdagens oppkjøp.

DNO hopper også opp, med et løft på 1,59 prosent. PA Resources fortsetter gårsdagens opptur, med 1,18 prosent opp i formiddag.

Tomra er blant de foreløpige vinnerne, etter at et tysk børsmagasin ifølge TDN Finas anbefaler selskapet. Pantegiganten har steget 6,20 prosent.

På nedsiden ligger RCL, Orkla og Star Reefers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere