RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljen trekker børsen

Sist oppdatert:
Oljerelaterte aksjer trekker Oslo Børs i pluss, mens sentrale børser i Europa faller.

Oslo Børs åpnet svak torsdag etter kursfall i USA og stigende kronekurs, men indeksen tok seg opp, og klokken 12 hadde den lagt på seg 0,05 prosent til 214,70 poeng.

Ved stengetid hadde indeksen krøpet opp 0,36 prosent til 215,36 poeng.

Løft i Statoil og Hydro

Statoil og Norsk Hydro løfter seg henholdsvis 0,3 og 1,7 prosent. Den høye omsetningen i aksjene fortsetter og torsdag er begge omsatt for over en milliard kroner.

Oljeprisen steg markert onsdag etter at både de amerikanske råolje- og bensinlagrene falt mer enn ventet. Torsdag korrigerte imidlertid oljeprisen noe tilbake.

Spesiell interesse

- Nok en gang ser vi at olje holder børsen oppe, men oljepriser på dette nivået kan være negativt for Statoil og Hydro hvis verdensveksten rammes. Vi merker nå spesiell interesse for oljeserviceaksjer, sier en megler til TDN Finans.

- Markedet er bekymret for at det vil bli frigitt olje fra de strategiske petroleumsreservene (SPR). Washington kan annonsere det i dag. Lagrene er for nødstilfeller og det er det vi har nå, sier en megler til The Washington Post torsdag.

På Oslo Børs er selskaper som kan rammes av høyere energikostnader som Yara og Norske Skog ned en prosent.

Nera får bank

Oslo Børs stiller telecomselskapet Nera i skammekroken etter varsel om økonomisk nedtur.

Nera taper seg 4,7 prosent etter at selskapet meldte fra om at de økonomiske resultatene i inneværende kvartal blir betydelig dårligere enn ventet.

Synnøve Finden topper

Dagens børsvinner ble Synnøve Finden, som steg hele 19,85 prosent etter regner med å få tilbakebetalt rundt 40 millioner kroner fra staten, etter dagens dom i Oslo tingrett.

Retten slo fast at osteprodusenten hadde betalt for høy melkepris i perioden 1997 til 2000, opplyser Synnøve Finden i en børsmelding torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere