RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller videre

Oljeprisen faller videre torsdag, etter at gårsdagens bensinlagre sendte prisen ned tre prosent.

Amerikansk råolje for levering faller til 72,18 i morgentimene torsdag, etter at oljeprisen falt mer enn 2 dollar per fat eller rundt tre prosent onsdag. Oljefallet kom etter at de amerikanske bensinlagrene viste oppgang.

Bensinlagrene steg med 2,1 millioner fat forrige uke til 202,7 millioner fat. Det var forventet et lite fall i lagrene, og dette var første gang på ni uker at lagertallene viste oppgang. Det melder Reuters.

Statistikken viser også at etterspørselen av bensin var uendret fra uken før, selv om det var forventet en økning på to prosent. Men aktørene i markedet mener man må ha mer tall på bordet før man kan konkludere om høye bensinpriser har skremt konsumentene vekk fra pumpene.

Råoljelagrene fortsatte oppgangen med 1,7 millioner fat, mens lagrene av destillater falt 1,1 millioner fat. Raffineriene i USA driver nå med 88,8 prosent av kapasiteten, en oppgang på 0,6 prosent fra uken før.

Frykten for at det kan bli mangel på bensin til verdens største konsument av olje. Raffineriødeleggelsene i fjor kombinert med at mange raffineri må konverteres til å kunne takle etanolblandinger har vært viktige komponenter for å sende oljeprisen opp når kjøresesongen i USA starter for fult.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere