RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen faller videre

Sist oppdatert:
Oljeprisen faller for fjerde dag på rad.

Oljelagertallene som kommer hver onsdag fra det amerikanske markedet er ofte svært interessante for oljemarkedet. Og særlig har bensinlagrene vært i fokus den senere tiden, da det har vært spekulasjon om at det kan bli knapphet på drivstoff.

NA24 - din næringslivsavis

Det amerikanske markedet er nå midt i sesongen for bilkjøring, og etterspørselen etter bensin og drivstoff er på sitt høyeste.

Denne uken forventes det ifølge Bloomberg News at lagrene av drivstoff faller med 250.000 fat. Dersom dette blir utfallet vil det være det minste uttaket fra lagrene siden mars. Dette fikk også bensinprisene til å falle i det amerikanske markedet.

Og når bensinprisen faller trekker det med seg råoljeprisen. I elektronisk handel i USA handles råolje for levering i august med 0,4 prosent til 73,35 dollar fatet. Dette er en nedgang fra gårsdagens sluttkurs på 0,4 prosent. Mandag falt oljeprisen med 0,7 prosent.

Oljeprisen steg kraftig forrige uke, og nådde ny rekordnotering, etter at Nord Korea sendte opp missiler, noe som skremte markedet. Dette bidro til mer geopolitisk uro, men erkjennelsen av at Nord Korea verken produserer olje eller er i nærheten av viktige sjøruter for oljefrakt har sendt prisen noe ned i etterkant.

Følg oljeprisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere