RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljeprisen nær rekord

Sist oppdatert:
Oljeprisen har steget kraftig det siste døgnet og nærmer seg rekordnivåene fra sist høst.

Det var meldinger om fall i amerikanske lagre av fyringsolje som, ifølge nyhetsbyråer, utløste den siste oppgangen, onsdag kveld norsk tid. Amerikanske raffinerier har den siste tiden ikke klart å kjøre for fullt på grunn av ulike problemer og vedlikehold. Samtidig steg bensinprisen til ny rekord på råvarebørsen i New York.

Ifølge nyhetsbyrået Bloomberg har finansielle investorer igjen kastet seg over kontrakter for fremtidig oljeleveranse, og drevet prisen kraftig opp i tro på at etterspørselen vil fortsette å øke mer enn tilbudet av olje.

Den amerikanske referanseoljen WTI steg onsdag 1,37 dollar til 53,05 dollar på råvarebørsen i New York. Dette er det høyeste nivået siden 26. oktober i fjor, og nær tidenes høyeste notering. Torsdag morgen ligger prisen marginalt lavere i elektronisk handel.

25. oktober i fjor nådde WTI-olje rekordnoteringen på 55,67 dollar.

Prisen for nordsjøolje (brent), som normalt ligger litt under USA-oljen, steg onsdag kveld fra 50,11 til 51,22 dollar pr. fat på oljebørsen i London.

Etter rekordnoteringene sist høst, falt prisen på nordsjøolje ned til under 40 dollar, ettersom terrorfrykt og Irak-situasjonen roet seg noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere