RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen opp også i London

Også i London steg prisen på råolje da børsene åpnet tirsdag. Både på oljebørsen i New York og London er det satt nye rekorder.

I London økte prisen på nordsjøolje med 52 cents til 46,80 dollar fatet de første minuttene etter at børsen åpnet. Før åpningen hadde prisen i elektronisk handel nådd 46,80 dollar fatet, det høyeste siden omsetningen i London åpnet i 1980.

I New York passerte prisen på lett råolje 50 dollar fatet noen timer tidligere, den høyeste på 21 år. Økningen skjedde i elektronisk handel etter at oljebørsen var stengt for dagen mandag kveld.

Frykt for at en ny væpnet konflikt er under utvikling i Nigeria, den femte største oljeprodusenten i OPEC, kommer nå på toppen av bekymringen for situasjonen i Russland, Saudi-Arabia og Irak.

- Alle disse faktorene skaper uro i markedet og styrker frykten for at vi befinner oss på en knivsegg når det gjelder tilbud og etterspørsel, sier en australsk oljeanalytiker. Selv om lagrene har vokst i år, har etterspørselen økt sterkere enn på 24 år.

Aksjekursene på New York-børsen sank som følge av nyhetene om de stigende oljeprisene. Dow Jones-indeksen falt 58,70 poeng (0,59 prosent) til under 10.000, mens Nasdaq falt 19,60 poeng (1,04 prosent).

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere