RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen presser Wall Street

Sist oppdatert:
Stigende oljepriser la en demper på oppgangen, men alle de store indeksene endte likevel i pluss tirsdag.

Pilene pekte oppover i morgentimene etter at en fersk rapport viste at boligbyggingen steg med 8,3 prosent i juli, noe som veide opp for fallet på 7,7 prosent forrige måned.

Konsumprisindeksen var også bedre enn ventet. Prisene falt ørlittegrann i juli. Det fikk investorer som fryktet at den høye oljeprisen kan føre til økt inflasjon, til å senke skuldrene noe.

Ifølge Arbeidsdepartementet falt konsumprisindeksen 0,1 prosent i juli. Det er første gang siden november at indeksen faller, etter stor prisøkning i mai og juni, særlig på grunn av stigende energipriser.

- Dette er gode nyheter. Jeg tror det kan være starten på en forsiktig restitusjon, sier Bill Groenveld i vFinance Investments, til AP.

Stigende oljepriser bidro likevel til å holde igjen gjennom dagen.

- På kort sikt er det nok gode nyheter i markedet til å veie opp for den høye oljeprisen, i hvert fall for øyeblikket. Vi kan ikke se for oss at oljeprisen vil holde seg så høyt lenge, og er forberedt på børsrally når oljeprisen begynner å falle, sier Chris Wolfe i J.P. Morgan Private Bank.

Yukos
Råoljeprisen på oljebørsen i New York nådde tirsdag et nytt rekordnivå, melder NTB-AFP. Lettolje for levering i september ble omsatt for 46,95 dollar fatet etter meldinger om at den russiske oljegiganten Yukos møter nye vanskeligheter i sitt forsøk på å betale skattekravet fra russiske myndigheter.

En domstol i Moskva avviste at Yukos kan få selge sin andel i det konkurrerende selskapet Sibneft for å få råd til å betale gjelden.

Nøkkeltallene
Industri-indeksen Dow Jones steg med 0,2 prosent eller 18,28 poeng, til 9972,83. Dow Jones var over den magiske 10.000-grensa tidligere på dagen, men Yukos-meldingen senket indeksen. Sist gang Dow Jones stengte over 10.000, var 4. august.

Teknologi-indeksen Nasdaq endte på 1795,25, en oppgang på 0,7 prosent eller 12,41 poeng.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen steg med 2,37 poeng eller 0,2 prosent til 1081,71.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere