RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen roet seg

Sist oppdatert:
Oljeprisen starter fredagen rolig etter gårsdagens oppgang. Nigeria og Midtøsten preger markedet.

Torsdag steg oljeprisen med 1,3 prosent til 74,54 dollar fatet, noe som er den fjerde dagen av fem oljeprisen har steget.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken var økt bekymring for produksjonsproblemer i Nigeria, der opprørere og milits har klart å ramme oljeproduksjonen kraftig. Shell meldte torsdag at de vil kunne komme til å stoppe utskiping av olje fra sin terminal ved Niger-deltaet.

Dessuten ble det torsdag kjent at Israel vil trappe opp sine militære kampanjer mot Hizbollah i Libanon. Dette fører også til frykt for at flere stater i Midtøsten vil bli trukket inn i kamphandlingene.

- De globale spenningene er på det høyeste nivået på flere tiår. Dersom uroen i Midtøsten spres vil vi kunne ha oljeprisen på 100 dollar fatet på ingen tid, sier Fadel Geith, direktør ved investeringsbanken Oppenheimer & Co til Bloomberg News.

Men fredag morgen har oljeprisen holdt seg stabil. Råolje for levering i september stiger 8 cent til 74,62 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere