RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen skyter ny fart

Sist oppdatert:
Oljeprisen dundret gjennom 50-dollarsmerket, og onsdag steg den ytterligere to dollar.

Nordsjøolje endte onsdag på 53,06 dollar fatet på London-børsen - et solid byks fra tirsdagens sluttnotering på 50,84 dollar.

I løpet av de siste fjorten dagene har oljeprisen steget med rundt fem dollar fatet.

Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Bloomberg skyldes økningen i oljeprisen først og fremst en kombinasjon av to forhold: ExxonMobil og Shell hatt problemer med to raffinerier i Texas, som har begrenset tilgangen på bensin. Dette skjer akkurat i det feriesesongen i USA står for tur, en periode hvor både biltrafikk og flytrafikken tradisjonelt øker.

I forrige uke ble det omsatt 9,4 millioner fat bensin hver dag, bare 225.000 fat under omsetningsrekorden.

- Alle rapporter jeg har sett tyder på at etterspørselen etter bensin øker i år. Enhver form for trøbbel i produksjonen gjør da at prisene øyeblikkelig stiger, sier markedsanalytiker Alan Herbst i Utilies Energy til Bloomberg.

Det er knyttet store forventninger til de amerikanske oljelagertallene, som på grunn av ferieavvikling først presenteres torsdag ettermiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere