RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stuper

Sist oppdatert:
Maktoverdragelse i Irak og økt produksjon av olje driver prisen nedover. I går nådde oljeprisen sitt laveste nivå på nesten tre måneder.

Brent Spot-prisen på olje falt kraftig i går, og var i perioder nede i 32,46 dollar fatet. Så lav har ikke oljeprisen vært siden 6. april.

- OPEC vil øke sine kvoter med to millioner fat om dagen fra torsdag. Norske leveranser er tilbake til normalen etter forrige ukes streik og Irak, som fikk tilbake sin suverenitet fra USA i går, gjenopptok oljeeksporten lørdag etter angrep på rørledninger tidligere i måneden, forklarer Bloomberg News.

Augustkontrakten har i dag til vært nede i 33,30 dollar fatet, og ligger i skrivende stund på 33,52. Brent spot ligger på 32,85 dollar fatet og har også i dag vært nede i 32,46.

Mindre terrorfrykt
Den siste uken har oljeprisen falt med over to dollar. Analytikere tror den senere tidens høye oljepriser i stor grad har vært drevet av psykologi og terrorfrykt.

Prisen falt kraftig i går da Irak gjenopptok eksporten av olje. Den fremskutte maktoverdragelsen i Irak, der de amerikanske okkupasjonsmyndighetene la den formelle makten i den irakiske regjeringens hender, ha bidratt til at frykten for ytterligere terrorhandlinger har blitt dempet.

- Den tidlige maktovertakelsen reduserer frykten for at terrorister kan forstyrre oljeleveranser. Denne frykten har slått ut på oljeprisene med minst flere dollar, sier analytiker David Thurtell fra Commonweath Bank of Australia til nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere