RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen stuper

Sist oppdatert:
Oljeprisen har i natt rast fra rekordhøye nivåer, etter at det har vist seg å være overraskende mye olje i amerikanske lagertanker.

Overraskende høye tall for amerikanske oljelagre fjernet i går kveld mye av frykten for en kortsiktig oljekrise, og sendte oljeprisen i stup.

I løpet av det siste halve døgnet har oljeprisen falt 7 prosent fra å ha ligget nær tidenes høyeste noteringer. Dette er det kraftigste fallet på lang tid.

Onsdag endte den amerikanske referanseoljen WTI for desemberlevering ned 2,71 dollar til 52,46 dollar på råvarebørsen i New York. I elektronisk handel natt til torsdag, har prisen fortsatt ned til 51,32 dollar.

Treden for nordsjøolje var den samme på oljebørsen i London i går kveld.

Det var ukentlige lagertall i USA som sendte oljeprisen i stup. Ifølge tal fra det amerikanske energidepartementet økte lagrene med råolje med 3,9 millioner fat til 283,4 millioner fat den siste uken, noe som var mye mer enn markedet hadde ventet.

Dermed dempes noe av frykten for kapasiteten når det gjelder å levere nok fyringsolje for vintersesongen i USA, noe som i det siste har bidratt til å sende oljeprisen til nye rekorder - i tillegg til alle de andre bekymringene, som uro i Irak og Nigeria, problemene for russiske Yukos og så videre.

- Det er ganske klart at det vil være mer enn nok råolje å raffinere til fyringsolje for vinteren, sier John Kilduff i meglerhuset Fimat USA til nyhetsbyrået Bloomberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere