RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeprisen tynet børsen

Sist oppdatert:
Oljeprisen satte nesten rekord og presset Dow Jones i rødt mandag. Nasdaq lot seg ikke affisere og endte i pluss.

Olje- og gasselskaper som Exxon Mobil og ChevronTexaco nøt godt av den stigende oljeprisen, og bidro til å løfte S&P-indeksen.

Prisen nådde 41,72 dollar fatet på Wall Street mandag. Tidligere på dagen tangerte prisen 41,82 og nærmet seg den 21 år gamle rekorden på 41,85.

- Oljeprisen er høy, men økonomien gjør det fortsatt rimelig bra, beroliger Ozan Akcin, markedsstrateg i Puglisi & Co, til AP.

I mangelen på andre ting, gav oljeprisen markedet retning i dag.

Markedet uroer seg også over at stigende energiutgifter vil legge en demper på den jevne amerikaners personlige forbruk og dermed bremse den positive utviklingen i økonomien.

Spente på Bush
USAs president George W. Bush skal i natt norsk tid holde en TV-tale der han trolig vil gjøre sitt ytterste for å overbevise om at situasjonen i Irak er under kontroll.

- Vi får noen nyheter i morgen, i tillegg til Bush’ tale i kveld, men det var lite i dag som påvirket markedet, sier Tom Schrader i Legg Mason i Baltimore.

Nøkkeltallene
Industriindeksen Dow Jones falt 8,31 poeng og endte på 9958, 43, en nedgang på marginale 0,08 prosent.

Den bredere Standard & Poor’s 500-indeksen steg i likhet med Nasdaq. S& P-indeksen steg med 1,85 poeng eller 0,17 prosent og endte på 1095,41 poeng.

Teknologitunge Nasdaq steg til 1922,98, en oppgang på 10,89 poeng eller 0,57 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere