RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljerødt på børsen

Sist oppdatert:
Det var lenge duket for ny børsrekord fredag, men det endte med knall og fall. Oljeselskapene må ta store deler av skylden.

Tidligere fredag formiddag så det lovende ut på børsrekord-fronten, men ved lunsjtider pekte pilene nedover. Hovedindeksen sank med 0,13 prosent, til 328,16 poeng. Oslo Børs endte nok en dag i motsatt retning av resten av Europa.

CAC 40 i Paris steg mest, med 0,58 prosent, mens tyske DAX har lagt på seg 0,38 prosent.

I London er det opp 0,14 prosent, og både Stockholm og Brussel er blå ved ukeslutt. Bare København faller sammen med Oslo Børs.

Det er en fallende oljepris som trekker børsen her hjemme ned. Statoil, Hydro og DNO er alle ned, og tynger i toppen av omsetningslisten. Aller mest ned går DNO, med 4,18 prosent. Statoil faller også kraftig, med 2,11 prosent, mens Hydro er ned marginale 0,27 prosent.

CanArgo Energy raser 10,07 prosent. Også DnB NOR, Telenor og gullselskapet IGE slanker seg. Øverst på dagens taperliste er Goodtech, som ellers i uken har sust opp på vinnerlisten.

På plussiden er Yara, Frontline og PGS. Førstnevnte stiger 2,16 prosent, etter at ureaprisene tok seg opp denne uken.

PSI Goup er dagens børsvinner, etter at selskapet meldte om en storkontrakt med Posten. PSI endte opp 10,58 prosent. Inkassoselskapet Aktiv Kapital ligger hakk i hæl, etter en oppgang på 9,34 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere