RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Statoil)

Oljerush på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Etter fall hver dag forrige uke, peker det igjen oppover på Oslo Børs mandag. Det er en høyere oljepris som driver børsen oppover.

Kombinasjonen av positive europeiske børser og en stigende oljepris sender mandag Oslo Børs i pluss, etter fall hver dag i forrige uke.

Oljeprisen, som falt tilbake utover forrige uke, har mandag steget etter varsel om streik blant oljearbeidere i Nigeria, som er en stor oljeeksportør.

Mandag var den amerikanske referanseoljen WTI i elektronisk handel opp 1,12 prosent fra fredagens sluttkurs til 52,36 dollar fatet.

Dette bidrar til at Hydro og Statoil begge stiger ved ukens begynnelse. Selskapene er opp henholdsvis 1,28 og 1,90 prosent. Statoil troner øverst på listen over de mest omsatte selskapene, med 653 millioner kroner.

Børsvinnerne er imidlertid Consorte Group, Otrum og IT-myggen Ignis (tidligere Wicom). Sistnevnte har både kommet med kvartalstall og melding om nye kontrakter, og stiger 9,52 prosent til 0,46 øre. Consorte er opp 12,32 prosent.

Flere IT-relaterte aksjer er ellers høyt på vinnerlisten: Blant annet Tandberg, Tandberg Televison, Ementor og Fast.

DnB NOR er blant de få børssluggerne som synker. Bankgiganten er tilbake 1,39 prosent. Også Yara er ned, med 1,83 prosent.

Nera, som steg voldsomt fredag etter at Dagens Næringsliv meldte om et mulig salg av hovedvirksomheten til Ericsson, falt med 3,16 prosent til 15,30 kroner.

Oslo Børs hovedindeks endte opp 0,8 prosent, til 215.17 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere