RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljesamarbeid mellom Kina og Nord-Korea

Sist oppdatert:
Kina og Nord-Korea har inngått en avtale om å lete etter olje i Gulehavet.

Avtalen ble annonsert etter forhandlinger mellom Nord-Koreas stedfortredende statsminister Ro Tu Chol og Kinas visestatsminister Zeng Peiyan i Beijing søndag.

Uenighet om sjøgrensene mellom de to landene har lenge lagt en demper på offshorevirksomheten i Gulehavet. I så måte er dagens avtale banebrytende, og det er tydelig at landene har lagt stridighetene til side under samtalene.

- Kina ønsker å stadfeste og utvikle det tradisjonelle vennskapet og samarbeidet med Nord-Korea, sa Peivan etter møtet ifølge det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Ifølge Reuters har verken kinesiske eller nordkoreanske nyhetsbyrået røpet detaljer i avtalen, eller hvordan grenseproblemene skal løses.

I 2002 anslo kinesiske geologer at felt i et havområde utenfor Nord-Korea kan inneholde nesten 22 milliarder fat olje.

Kinas sterke økonomiske vekst gjør at landet stadig trenger mer olje. Verdens neste største forbruker av olje har en årlig økning i forbruket på 6,7 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere