RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljeselskapene ledet børsfallet

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og Statoil endte begge med et solid fall på Oslo Børs mandag. Hydro leverte tall på linje med forhåndsanslagene, men begynte likevel uken i rødt. Hovedindeksen er igjen under 200-merket.

Med et driftsresultat på 8,290 milliarder kroner i andre kvartal i år, mot ventet 8,183 milliarder kroner, var det lite som skulle tilsi at Hydro falle på Oslo Børs.

I tillegg melder selskapet om positive utsikter fremover, med forventet høy oljepris og god aktivitet på de fleste av virksomhetsområdene.

Men oljegiganten falt med hele 1,46 prosent, og endte på en aksjekurs på 438,50 kroner.

Statoil følger med i oljedragsuget, og slanker seg med 1,16 prosent. Hydro opplyser i sin kvartalsrapport at selskapets salg av Snøhvit-eiendelen til Statoil forventes å være fullført i andre halvår i år. Det meldes om stor interesse for statoil-aksjer i forbindelse med statens nedsalg til private investorer.

Statoil er dagens mest omsatte selskap, med en omsetning på nesten to milliarder kroner.

DnB NOR faller med hele 1,83 prosent. Storebrand og Tomra begynner også uken i rødt, med nedgang på henholdsvis 2,39 og 1,95 prosent.

Frontline stod i blått i formiddag, men ender altså ned 2,33 prosent. Det meldes om høy aktivitet i VLCC-markedet.

Blant de store tunge selskapene, er det bare TGS Nopec og Stolt Offshore som ender dagen i pluss. På dagens vinnerliste topper Int. Gold Exploration, med en oppgang på 5,56 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte under 200-merket, etter at indeksen hadde beveget seg på begge sider i løpet av dagen. Indeksen stoppet ned 1,14 prosent, til 198,70 poeng. Det er 52 selskaper som gikk ned, mens 36 steg.

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 3,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere