RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oljesmurt rekord

Sist oppdatert:
Drømmen om et russisk eventyr i Barentshavet og et løft i oljeprisen sendte Oslo Børs opp til ny rekord.

Valgresultatet legger ingen demper på børsfesten. Hovedindeksen suste over 320 poeng like etter åpning og endte til slutt på 321,54 poeng, Det er opp 0,91 prosent og ny rekord.

Oljeprisen er igjen på vei oppover og forventingene til kunngjøringen av Gazprom sin shortlist av oljeselskap som de vil forhandle om før utbyggingen av Shtokman.feltet sendte på Statoil og Hydro oppover. Ved børsslutt er Hydro opp 1,4 prosent. Statoil er opp 1,26 prosent.

Blant de ti mest omsatte selskapene på Oslo Børs torsdag, er det kun Telenor som har en fallende aksjekurs. Onsdag tapte Telenor slaget i generalforsamlingen til russiske mobilselskapet Vimpelcom. Telenor-aksjen endte ned 1,75 prosent.

Fred. Olsen Energy kom på andreplass på vinnerlisten etter meldingen om at Dolphin Drilling Ltd., et datterselskap av Fred. Olsen Energy ASA, er tildelt en kontrakt til en verdi av 459 millioner dollar. Aksjekursen til selskapet endte opp 7,4 prosent.

Torsdagens børsvinner ble Nutri Pharma med en opptur på 9,52 prosent. Børstaper ble selskapet Luxo, som endte ned 8,33 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere