RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omdiskutert Lånekasse-modernisering

Sist oppdatert:
Studentene og elevene er positive til at regjeringen vil bruke 250 millioner kroner på modernisering av Statens Lånekasse. Norsk Tjenestemannslag synes imidlertid det er rå privatisering, til tross for at regjeringen har gått bort fra helprivatisering.

I løpet av neste vår skal Stortinget behandle regjeringens forslag til modernisering av Lånekassen.

Regjeringen vil utvikle Lånekassens organisasjon fremfor å privatisere studiestøtte. Samtidig åpner regjeringen opp for å privatisere Lånekassens støttetjenester.

Studentenes Landsforbund (StL), Norsk Studentunion (NSU) og Elevorganisasjonen (EO) er glade for at forslaget tar hensyn til student- og elevinteressene, opplyser de i en pressemelding fredag.

Også Arbeiderpartiet setter pris på at det blir en delprivatisering, men opplyser at de vil følge nøye med på reduksjonen av 50 stillinger som kommer i kjølvannet av forslaget.

- Lånekassen helprivatiseres ikke, noe Regjeringen tidligere har antydet. Vi er derfor glade for at Statens Lånekasse fortsatt i hovedsak blir statlig styrt. Lånekassen er en viktig samfunnsinstitusjon, og ble opprettet med det formål å gi lik mulighet til utdanning, sier leder for Aps utdanningsfraksjon, Karita Bekkemellem Orheim, i en pressemelding.

Norsk Tjenestemannslag er ikke like positive, og betegner regjeringens forslag til modernisering av Statens lånekasse som rå privatisering av statlige arbeidsplasser.

Tjenestemannslaget er imot forslaget fra Utdannings- og forskningsdepartementet om en reduksjon i tallet på ansatte med 50 årsverk. Reduksjonen kommer som følge av modernisering og rasjonalisering av IKT-systemet i Statens lånekasse og utsetting av oppgaver til andre bedrifter, melder NTB.

StL, NSU og EO tar det for gitt at inntjeningen til moderniseringsprosjektet ikke vil gå på bekostning av brukernes støtteordninger, det vil si lån og stipend.

Organisasjonene forventer også at brukernes forhold til Lånekassen ikke blir dårligere i moderniseringsperioden, og at tilgjengeligheten ikke svekkes som en følge av omorganiseringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere