RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omringer bosetter-demonstranter

Foto: Scanpix/AP Photo/Ariel Schalit
Sist oppdatert:
Israelsk politi omringet tirsdag rundt 15.000 demonstranter som er på vei mot israelske bosettinger i Gaza.

Demonstrantene er samlet ved landsbyen Kfar Maimon i nærheten av grensen mot Gaza-stripen. Demonstrantene krever å få marsjere til bosettingen Gush Katif i Gaza for å protestere mot vedtaket om å kaste nybyggerne ut av den okkuperte Gaza-stripen.

Myndighetene vil gjøre alt for å stoppe demonstrantene, og har satt inn 20.000 soldater.

- Vi har gjort det klart at de ikke får gå videre. Det ville være ulogisk å la folkemengden fortsette til Gush Katif, sier sikkerhetsminister Gideon Ezra.

De oransje-kledte demonstrantene har heller ikke tenkt å gi seg.

-Vi blir her. Senere fortsetter vi til Gush Katif, sier Zviki Bar-Hai, som selv er bosetter på Vestbredden.

Tømmingen av israelske bosettingene i Gaza er del av en større plan satt i verk av statsminister Ariel Sharons regjering for å trekke israelske styrker ut av landstripen langs Middelhavet. Høyreekstreme og religiøse israelere hevder Israel ikke må belønne palestinske opprørere ved å gi opp land som jødene har rett til ifølge Bibelen.

Mandag og tirsdag var det sammenstøt mellom tilhengere av den ytterliggående palestinske organisasjonen Hamas og tilhengere av den mer moderate Fatah-bevegelsen i Gaza. Samtidig har israelske styrker drept to palestinske militante i et raid mot byen Jenin på Vestbredden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere