RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Hval, Morten (Scanpix)

OPEC forbanna på Norge

Sist oppdatert:
- Norge må slutte å snylte på andre, mener OPEC.

De oljeproduserende landenes organisasjon – der Norge står utenfor, lot være å kutte oljeproduksjonen i helgen. Til tross for at det var ventet. Organisasjonen mener at andre land også må bidra til å få opp oljeprisen.

Ingen bidrag
- Jeg ser ingen bidrag fra Norge. Jeg ser ingen bidrag fra Mexico. Og jeg oppfordrer dem til å gjøre noe. Dette er ikke noen gratis tur eller gratis lunch.

- Jeg har snakket med dem, jeg har besøkt dem, men jeg har ikke sett noe skje med hensyn til produksjonsreduksjoner, sier OPECs generalsekretær Abdalla el-Badri til Bloomberg TV.

Siden september har organisasjonen vedtatt kutt på til sammen 4,2 millioner fat olje per dag. Dette for å stoppe kollapsen i oljeprisen.

Både Norge, Russland og Mexico har hatt et samarbeid med OPEC om å holde oljeprisen oppe. For sju år siden senket Norge oljeproduksjonen med 150.000 fat om dagen, slik at oljeprisen steg med 25 prosent.

Kutter ikke
Men nå vil ikke Norge kutte.

- Det er ikke forhold på norsk sokkel som tilsier at Norge skal gjennomføre produksjonsbegrensninger. Det er mange årsaker til at oljeprisen går opp og ned, ikke minst redusert etterspørsel i økonomisk nedgangstid. Det OPEC gjør er derfor svært relevant, men det er ikke den eneste årsaken som bestemmer oljeprisen, sier statssekretær Liv Monica Stubholt til Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere