RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opec løftet Statoil

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX
Sist oppdatert:
Flere dagers nedtur ble snudd til oppgang på Oslo Børs onsdag. Fremst i rekken sto Color Line-eier Olav Nils Sunde og Statoil.

Det nærmere seg krakk-måneden oktober, og investorene virker mer nervøse enn på lenge. I løpet av de fire siste handledagene har hovedindeksen ved Oslo Børs rast nesten 5 prosent.

Tirsdag kveld snudde stemningen på Wall Street, og Oslo Børs lot seg som vanlig rive med. Hovedindeksen krøp oppover og endte dagen 0,21 prosent i pluss.

Mæle kutter trådene

Ålesund-investoren Olav Nils Sunde skapte baluba i morgentimene etter at han har sikret seg over 60 prosent av aksjene i Voice. Både Ola Mæle, Bjørn Rune Gjelsten, Johan H. Andresen og Norsk Vekst er ute av selskapet.

Aksjekjøpene utløser tilbudsplikt, og Olav Nils Sunde vil trolig tilby seg å innløse de gjenværende aksjonærene for 18,50 kroner per aksje.

Det er vel og bra, men aksjekursen i Voice har i løpet av store deler av onsdagen ligget over 18,50. Det innebærer at mange spekulerer i at Color Line-eieren vil øke budet overfor de øvrige aksjonærene. Alternativet er å kjøre en langvarig tvistesak i rettssystemet, slik småaksjonærene i flere av Kjell Inge Røkkes selskaper har gjort.

- Uaktuelt å heve budet
Finansdirektør Per Paulsen i O.N. Sunde AS hevder at det er uaktuelt å betale mer enn 18,50 per aksje.

-Vi er for så vidt fornøyd med den prosenten vi har, men siden vi er i tilbudsplikt, tar vi de aksjene som måtte komme, sier Paulsen til TDN Finans.

Voice-aksjen endte på topp på vinnerlisten med en oppgang på 16,35 prosent til nettopp 18,50 kroner.

Anbefaler Storebrand
Storebrand hadde vind i seilene hele dagen og la på seg 4,44 prosent etter at storbanken Morgan Stanley anbefalte sine kunder å kjøpe aksjen. Det er særlig den planlagte børsnoteringen av delvis Storebrand-eide If som får investeringsbanken til å kaste sine øyne på Storebrand. Kursmålet oppgis til 41 kroner, 5 kroner og 70 øre over dagens kurs.

Statoil fikk endelig revansje etter flere dager med nedtur og turbulens. Aksjen steg kraftig på meldinger om at OPEC kutter produksjonen. Kuttet har sendt prisen på Nordsjøolje opp 3,7 prosent. Kombinert med at Statoil har ryddet i direktørgangene steg aksjen oppsiktsvekkende 2,78 prosent.

Vinner og taperlisten endte nogenlunde på midten, med et lite overtak for oppsiden. Blant taperne fikk Frontline mest juling. Tankratene faller og Frontline ble straffet med en nedtur på 6,2 prosent.

RCCL måtte også tåle en dag med nedgang og stoppet 3,76 prosent under åpningskursen.

Hovedindeksen endte dagen på 148,43 poeng. 0,21 prosent over gårsdagen. Det ble omsatt aksjer for drøye 2,9 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere