RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera: - Vi er størst i verden

Sist oppdatert:
Gründeren i Opera, Jon S. von Tetzchner (bildet), hevder det norske programvareselskapet nå er størst i verden på nettlesere til mobiltelefoner.

Opera har utviklet en nettleser spesialtilpasset avanserte mobiltelefoner, såkalte Smart Phones. I første kvartal i år ble det solgt rundt fire millioner av dem på verdensbasis. Ifølge Opera-ledelsen er 1,5 millioner av dem utstyrt med en nettleser fra Opera, melder Dagens Næringsliv.

Det er første gang Opera, med gründeren Jon S. von Tetzchner i spissen, går ut med tall når det gjelder antall mobiltelefoner utstyrt med nettlesere utviklet av det norske selskapet..

Gründeren framholder at de aller fleste mobiltelefonene som selges, har wap-teknologien innebygd. Men de færreste av dem har et skikkelig operativsystem, påpeker han. Operas nettleser gir brukerne direkte tilgang til Internett, mens wap-telefonene kun kommer inn på sider tilrettelagt for wap.

- Totalt sett er vi fortsatt små. Men når det gjelder telefoner med en skikkelig browser, er vi størst, sier han.

Opera offentliggjorde onsdag en storstilt avtale med Japans nest største mobiloperatør, KDDI. Selskapet mener avtalen vil bidra til å skaffe dem et fotfeste i Asia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere