RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera børstaper etter resultatfremleggelse

Sist oppdatert:
Det norske programvareselskapet Opera Software øker både omsetning og underskudd i tredje kvartal. På børsen faller aksjen som en sten.

De peker hver sin vei resultat- og omsetningskurvene i Opera Software.

Gledelig er det at omsetningen økte med 36 prosent til 24,6 millioner kroner, tilsvarende skuffende er det at resultatet peker i motsatt retning.

Status for tredje kvartal er en resultatnedgang fra minus 0,6 millioner kroner i fjor, til minus 2,2 millioner kroner i år.

- Vi er et selskap i kraftig vekst, og vi øker kostnadene betydelig fordi vi ser store muligheter i markedet. Det er forklaringen på at resultatet faller, sier finansdirektør Christian Jebsen i Opera.

- Hele mobilmarkedet går mot mer avanserte telefoner, og vi må satse offensivt. Operatørene tjener mindre penger på tale, og satser på nye tjenester som krever nye applikasjoner. Der skal vi være med, sier Jebsen, understreker at selskapets finansielle posisjon er god. Ved utgangen av tredje kvartal besitter Opera en kontantbeholdning på 237 millioner kroner.

Aksjemarkedet er ikke nådig mot programvarehuset. Aksjen er i åpningsminuttene den desiderte taperen ved Oslo Børs, og handles nå for 8,75 kroner. Det er en nedgang på 8 prosent i forhold til gårsdagen.

- Jeg har ingen kommentarer til kursnedgangen. Det må du spørre de av våre investorer som selger om, sier Jebsen.

Opera Software er blant teknologiyndlingene på Oslo Børs. Selskapet leverer programvare som gjør det mulig å benytte internett på mobiltelefoner, og selskapet konkurrerer med Microsoft som leverandør av nettlesere. I første halvår ble det levert 3,2 millioner telefoner som inneholder Opera programvare, mot 2 millioner telefoner året før.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere