RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgang fredag etter nedtursuke

Etter en livlig uke børsene falt for andre dag på rad fredag. Teknologiaksjene hevet Nasdaq, men skapte lite bevegelse i det bredere markedet.

Fredag klatret Nasdaq 0,6 prosent, men for uka som helhet falt indeksen 1,9 prosent. Til sammenligning falt både Dow og S & P totalt 1,4 prosent hver.

- Det har vært en fæl uke, den andre på rad, sier Robert Long i Melhado Flynn & Assosiates til CNN Money.

- Alt godt, fra inntjening til økonomiske nyheter, har blitt ignorert av markedet, og i stedet har de negative nyhetene om terrorisme og dollar stått i fokus.

Tradisjonelt er uka før helligdagen Thanksgiving sterk uke for markedet. S & P har steget denne uka 11 år på rad, ifølge Stock Trader’s Almanac. Men så skjedde ikke i år.

- Vi får ingen økonomiske tall mandag og min mening er at markedet vil holde seg stødig de påfølgende dagene, før vi når en bunn, og så bygger oss opp igjen derfra, sier Tim Heekin i Thomas Weisel Partners.

Tirsdag og onsdag strømmer det imidlertid på med økonomiske nyheter. De reviderte tallene for brutto nasjonalprodukt legges frem tirsdag, sammen med novembertallene for forbrukertilliten og oktobertall for boligsalg. Onsdag er det ventet minst ni økonomiske rapporter av betydning, inkludert private inntektstall og forbruk for oktober.

Neste uke er avkortet med helligdager og kan bringe ytterligere heftig handel som svar på overfloden av økonomiske nyheter. Aksjemarkedet vil være stengt torsdag før Thanksgiving, og avslutter uka allerede klokken 13 fredag.

Nøkkeltall onsdag:

Dow Jones: 9628,53 poeng, opp 9,11 ( 0,1 prosent)

Nasdaq: 1893,88 poeng, opp 11,96 (0,6 prosent)

S&P 500: 1035,28 poeng, opp 1,63 (0,1 prosent)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere