RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppgang i Asia

(Scanpix)
De asiatiske børsene stiger mandag til tross for børsfall i USA fredag.

Børsene i Asia har på ingen måte sluppet unna katastrofeutvikling den siste måneden. Denne uken åpner de imidlertid med en liten oppgang til tross for at børsene i USA stengte ned fredag.

Hang Seng i Hong Kong gjør det best etter handelsstart mandag. Den var opp 4,34 prosent klokken 08.00 norsk tid. Like bak er oppgangen til All Ordinaries i Australia med en oppgang på 3,90 prosent.

Stiger marginalt
Andre indekser som stiger mandag er Nikkei 225 i Japan som var opp 3,10 prosent klokken 08.00 norsk tid, NSE 50 i Inda med en oppgang på 1,85 prosent og STI i Singapore med en økning på 2,32 prosent.

Bildet var imidlertid ikke like optimistisk for Shanghai Composite som hadde en nedgang på 0,29 prosent.

Katastrofetall
Ser man litt lenger tilbake har utviklingen på de asiatiske børsene vært en katastrofe for investorene. På én måned har kursene tapt seg med mellom 7,23 prosent i Shanghai Composite og 26,24 prosent på NSE 50 i India.

Det er ille. Ser vi på tallene for utviklingen på ett år blir de verre.

For til tross for at Shanghai Composite taper minst siste måned, er dette indeksen som har tapt desidert mest det siste året med et verdifall på 66,91 prosent.

Andre store indekser som har falt voldsomt er Nikkei 225 i Japan med et fall på 46,69 prosent, Hang Seng i Hong Kong som har et verdifall på 48,46 prosent og STI i Singapore som har hatt en negativ utvikling som har sendt verdien ned med 49,42 prosent det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere