RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Oppgang på børsen

Sist oppdatert:
Hovedindeksen ved Oslo Børs er opp 1, 14 prosent etter en dag med fokus på oljepris.

Statoil var på opptur, men snudde i løpet av dagen og endte minus på 0,6 prosent, mens Hydro steg 1,62 prosent.

John Fredriksens tankimperium, Frontline, er opp 2,5 prosent.

OPEC

Oljeprisen falt mandag etter at Saudi-Arabia antydet en kraftig produksjonsøkning, uavhengig av hva OPEC kommer fram til.

Eksperter på oljemarkedet tror at den saudiarabiske økningen er for lite og at den kommer for sent til å presse oljeprisen ned. For lite fordi de andre OPEC-landene allerede produserer for fullt og ikke har større kapasitet, og for sent fordi OPECs mulighet for å fylle opp reservene allerede er forbi denne sesongen.

Ekspertene mener at det beste man kan håpe på er at prisen synker til rundt 35 dollar fatet, og at det uansett er bedre enn frykten for at den kan stige til 50 dollar fatet.

Schibsted stiger

Etter å ha falt i verdi under journalist-streiken henter Schibsted seg inn igjen med en økning på 2,17 prosent mandag formiddag. Aksjen endte imidlertid opp 1,52 prosent.

Storavisene VG, Dagbladet og Aftenposten har tapt tilsammen 50 millioner kroner på den 11 dager lange streiken, i følge Dagens Næringsliv.

Oppga kravet

Mediebedriftenes Landsforening lovet lørdag å fryse de nåværende pensjonsordningene frem til 15. juni 2006, mens Norsk Journalistlag oppga kravet om at redaksjonsklubbene skulle ha vetorett mot at bedriftene kan endre sine pensjonsordninger.

- Schibsted falt jo ganske mye da streiken ble innledet og noen er vel litt lettet når den nå er over, sier en megler til TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere