RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opplysningen til angrep

Sist oppdatert:
Opplysningen 1881 satser på internettsøk, og går i strupen på GuleSider og Eniro. En ny måte å søke på ligger i bunn.

Telenor-selskapet Opplysningen 1881 har så langt ikke satset på internett, og overlatt markedet til andre selskaper som Eniro og GuleSider.

Krig mot en frynsete bransje
Nå har Opplysningen bestemt seg for å ta sin andel av internettsøkene, og har bygd opp sin søkemotor helt annerledes enn konkurrentene.

- Vi har kalt dette for krigen mot en frynsete bransje. Vi tror annonsørene er lei av husmannskontraktene på oppføring som de ikke kommer ut av, sier styreleder Rune Rinnan i Opplysningen på en pressekonferanse mandag.

Han understreker viktigheten av å være i alle kanalene.

- I dag er en milepæl. Vi lanserer nå gratis opplysningstjeneste på internett. Opplysningen 1881 er nå tilgjengelig på alle kanaler, sier Rinnan.

Tjenesten finner du her: Opplysningen 1881

Ett søkefelt
I stedet for en kategorisert deling av søket i bransje, sted, nummer eller private telefonnummer, har Opplysningen satset på ett søkefelt hvor du kan søke etter hva som helst, mye på samme måte som søk på internett fungerer.

Treffene sorteres etter hvor godt Opplysningens søkemotor synes de treffer dine søkeord. Dersom Opplysningen ikke finner noen treff som matcher ditt søk gis du muligheten til å søke på internett via MSN Search.

Kart
Kartsøk har Opplysningen også fått plass til, og ikke minst noe vi har savnet hos liknende tjenester – muligheten til å beregne veien mellom to steder.

I kartsøket kan du søke både på gatenavn, personnavn eller bedrifter.

Nylig fikk Telenor inn eksterne eiere i Opplysningen. Også Gule Sider har sin bakgrunn i Telenor. Findexa som eier Gule Sider het tidligere Telenor Media og ble kjøpt opp av Texas Pacific Group. Telenor Media byttet navn til Findexa i sammenheng med oppkjøpet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere