RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opprør mot Sunde

Sist oppdatert:
Den kjente Ålesund-rederen Olav Nils Sunde har fått Gresvig-aksjonærene på nakken.

I begynnelsen av januar ble det kjent at sportstøy-leverandøren Gresvig skulle kjøpe motehuset Voice Norge av investoren Olav Nils Sunde. Sunde er selv hovedaksjonær i det børsnoterte Gresvig.

Totalsummen ble satt til 850 millioner kroner, og en bonus på 75 millioner kroner, hvis Voice innfrir forventet omsetning for inneværende år. Sunde kjøpte selv Voice for 300 millioner høsten 2003.

DnB NOR og Ernst Young skal ha bistått i prisingen av Voice, og disse rapportene skal ikke ha vært tilgjengelig for alle aksjonærer.

Absolutt krav mot Sunde
Torsdag kom det brev fra 37 prosent av minoritetsaksjonærene i Grevig som krever at Sundes handlinger blir omgjort og at de får sine tap dekket.

I midten av februar prøvde den samme gruppen først å stanse oppkjøpet av Voice, uten å lykkes.

- Sunde valgte å gjennomføre denne handelen til tross for at vi har krevde utgyldighet, sier sier advokat Tom A. Torkildsen, som representerer minoritetsaksjonærene, til NA24.

Minoritetsaksjonærene krever derfor at salget omgjøres og fordrer at det innkalles til ekstraordinær generalforsamling, ifølge brevet fra advokat Torkildsen til Gresvig-styrets formann.

Videre heter det i brevet at generalforsamling må vedta å fremme krav mot ferjerederen om tilbakeføring av ytelsene i handelen (tilbakebetaling av påstått ulovlig utbytte) om kjøpet av Voice Norge.

Om dette ikke innfris, reiser de søksmål mot Sunde og hans investeringsselskap ONS Invest og O.N. Sunde.

- Ulovlig av Sunde
Utviklingen skal ha vært positiv for Gresvig, men negativ for Voice. Det skal derfor ha vært misnøye med prisen på 850 millioner skal ha vært feil.

Color Line-rederen Sunde har kjøpt seg opp, og kunne angivelig alene godkjenne oppkjøpet av Voice – som han selv eide 100 prosent - siden han kontrollerer over 50 prosent av aksjene i Gresvig.

- Vi har ingen dialog med Sunde overhodet, kun gjennom prosesskrift. Det Sunde har gjort er ulovlig, og vi er nødt til å ta de nødvendige skritt mot hans to selskaper, Torkildsen.

Olav Nils Sunde skal ifølge advokat Torkildsen være fratatt retten til å stemme ved denne generalforsamlingen siden han blir saksøkt, og skal derfor være fratatt retten til å stemme over egen skjebne.

Olav Nils Sunde har ikke svart på gjentatte oppringninger fra NA24.

GRESVIK

Daglig leder Rolf Egil Gullestad

Hovedkontor i Askim

Styreleder Morten Garmann

Nestleder Olav Nils Sunde

Bokført EK 101 millioner kroner

Markedsverdi 872 millioner kroner

22,2 millioner aksjer

Sjekk Aksjekurs 43,10 kroner pr 3.mai

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere