RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppsigelser og permitteringer i Dale of Norway

Tirsdag sendte tekstilprodusenten Dale of Norway ut betinget permitteringsvarsel til de ansatte. Årsaken er at bedriften er nødt til å spare 10 millioner kroner.

På et informasjonsmøte tirsdag ble de ansatte gjort kjent med planene. Kostnadene må kuttes med 10 millioner kroner, skriver dn.no.

Nå vil ledelsen drøfte kostnadskuttet sammen med de tillitsvalgte før en endelig avgjørelse blir tatt.

Slanker administrasjonen

- Et betinget permitteringsvarsel blir sendt ut i dag til de ansatte. I løpet av de neste en til to ukene vil vi bli enige med de tillitsvalgte om hvordan vi skal redusere kostnadene. Det som er klart er at vi vil redusere kostnadsnivået ved å slanke administrasjonen, mens det vil bli foretatt permitteringer blant de produksjonsansatte, sier administrerende direktør Olav Munch til NTB.

I første omgang er det snakk om permitteringer for de produksjonsansatte ut året. Først om en til to uker vil det være klart hvor mange som vil bli permittert. Da vil det også bli klart hvor mange ansatte i administrasjonen som mister jobben.

Bedriften er kjent for sine strikkegensere. Siden 2001 har valutakursene endret seg til det verre når det gjelder eksport til det amerikanske markedet, og turistnæringen på hjemmebane har slitt siden 11. september for tre år siden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere