RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppstartsbølge i it

Sist oppdatert:
Oppstartslysten er tilbake innen it og telekom. Med sluttpakker fra tidligere arbeidsgivere skapes nye muligheter.

2004 har så langt hatt et rush av nyetableringer innenfor it og telekom.

Den siste oppdateringen fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at antallet nye teknologibedrifter økte med ti prosent i årets første kvartal.

Over ti nye aktører innen ip-telefoni er registrert i Norge i år, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har sett en utvikling hvor antallet nyetableringer har skutt fart. Det er helt klart, sier generalsekretær Per Morten Hoff i IKT Norge til avisen.

– Vi har merket på antallet telefoner og forespørsler at aktiviteten har vært høyere også i andre kvartal. Ifjor var jeg veldig overrasket over graden av nyetableringer. Jeg fant det som en naturlig forklaring at mange ble oppsagt eller fikk sluttpakker, og at det dermed ble endel naturlig innovasjon, sier Hoff.

Grete Rusten, seniorforsker ved Samfunn og næringslivsforskning (SNF) ved NHH, tror derimot ikke at et trangt arbeidsmarked og høy innovasjon går hånd i hånd.

– Sammenligninger vi har gjort mellom Norge og USA, viser en stikk motsatt trend. I nedgangstider går selvstendige konsulenter inn i offentlig sektor eller jobber for større konsulentselskaper, mens de i bedre perioder starter for seg selv, sier hun, og peker på at amerikanerne i større grad starter for seg selv når de blir overflødige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere