RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-bråk på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs trosser prisfallet på olje og endte uken svakt opp. Mest i fokus i dag er Opticom og selskapets cowboy-rapportering av informasjon.

Prisen på nordsjøolje falt i går, og forsetter nedover i dag, med en pris rundt 36 dollar fatet. Børslokomotivene Statoil og Hydro klarer seg likevel relativt bra. De to oljegigantene falt henholdsvis 0,59 og 0,12 prosent.

Oljeprisfallet skyldes OPECs beslutning om å øke produksjonstaket og at nivået på amerikanske olje- og bensinlagre er høyere enn først fryktet.

Opticom kutter kraftig i Thin Film, og legger ned hele avdelingen i Sverige. I tillegg kommer store kutt i USA. Informasjon om kuttene ble lekket, og Oslo Børs valgte å innføre børspause for aksjen som vil vare fram til børsstart mandag.

IT-aksjene har hatt en fin dag på børsen, etter at Intel i går oppjusterte omsetningsforventningene for andre kvartal. Både Birdstep, Opera, NextGenTel og Norman lå på vinnerlisten denne fredagen.

På taperlisten ligger Q-free og gruveselskapet Crew. Førstnevnte meldte at en stor kontrakt med NSB er kansellert, mens Crew fortsatt senkes av rykter rundt nikkelprosjektet Mindoro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere