RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opticom-kassen tom i 2005

Opticom vil kunne leve i halvannet år til dersom selskapet fortsetter å svi av penger i samme fart som i dag. Håpet om å få tilbake de 368 millionene Thin Film Electronics skylder Opticom, er i ferd med å svinne bort.

Opticom har barbert de underliggende kostnadene med 20 prosent det siste året, og bemanningen er redusert med 14 til 62. Likevel ble selskapets kontantbeholdning redusert med 15,2 millioner kroner i første kvartal 2004.

Ved utgangen av mars hadde Opticom 88,7 millioner kroner igjen i kassen. Fortsetter selskapet å bruke penger i samme tempo i tida framover, kommer kassen til å være tom en eller annen gang i løpet av 2005.

Tjente 400.000

Opticom hadde svært beskjedne inntekter i første kvartal, og det ligger ikke an til noen snarlig bedring. De 400.000 kronene som kom inn er betaling for testutstyr anvendt av samarbeidspartneren Intel.

I kvartalsrapporten medgir Opticom at de ikke har greid å levere det de har lovet i samarbeidsavtalen med Intel, og at Intel trolig kommer til å gå videre på egen hånd.

«Tatt i betraktning sluttføringen av arbeidet med produktiserings- og lisensavtalen vil Opticom/Thin Film Electronics (TFE) foreta en grundig gjennomgang av sin forskningsvirksomhet,» heter det i rapporten.

Skylder Opticom 368 mill.

Opticom eier TFE sammen med Intel. Det springende punktet for Opticom er hva som skjer med de 368 millionene selskapet har utestående hos TFE. Opticom har formelt bedt om at lånet tilbakebetales, men i TFE finnes det ikke midler til å gjøre dette. Den opprinnelige planen var å utstede nye aksjer til aksjonærene i TFE for et tilsvarende beløp, men nå er det ytterst tvilsomt om Intel vil være med på en slik avtale.

«Det ikke ennå oppnådd endelig enighet mellom TFE og selskapets aksjonærer, men TFE forventer at Intel ikke vil delta i den foreslåtte emisjonen», skriver Opticom-ledelsen.

TFE avholder generalforsamling 26. mai, og lover da å komme opp med mer informasjon om lånet.

Storaksjonær i Fast

Opticom eier fortsatt 40 prosent av aksjene i børsnoterte Fast, og det er her selskapets verdier i hovedsak ligger. Fast hadde et lite overskudd i første kvartal, og Opticom-ledelsen sier de har stor tro på ytterligere verdiøkning i Fast i tida som kommer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere