RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Optimisme sender rentene til værs

Sist oppdatert:
Det ser slett ikke så mørkt ut for norsk økonomi, mener Ola og Kari. Økt optimisme blant husholdningene sender rentene kraftig opp i markedet i dag.

Markedsrentene stiger markert onsdag. Det er særlig de korte rentene som stiger, etter at forventningsindikatoren fra Sparebankforeningen viste at optimismen er på vei inn i de tusen hjem.

- De korte rentene trekker opp med 7 til 8 punkter etter at Forventningsindikatoren var langt bedre enn ventet. I tillegg var kanskje Gjedrems tale i går noe mer positiv enn ventet, sier en obligasjonsmegler til TDN Finans.

Sentralbanksjef Svein Gjedrem ga ingen nye signaler av betydning i foredraget som ble holdt i Trondheim tirsdag. Det ble likevel tolket som at sentralbanksjefen fortsatt holder døren åpen for flere kutt. Markedsrentene sank tilsvarende i løpet av gårsdagen.

Ifølge Nordea Markets er imidlertid Forventningsindikatoren en viktig pekepinn for Norges Bank.

"Norges Bank har tradisjonelt lagt en del vekt på denne indeksen. Fallet i fjor høst ble brukt i begrunnelsen for rentekuttet i desember. I juni var Norges Bank bekymret for at de foretatte rentekuttene enda ikke hadde gitt

utslag i trendindikatoren for andre kvartal. Den bekymringen må nå være borte", skriver Nordea Markets i sin morgenrapport.

Bakgrunnen for det positive skiftet i forventningene er ifølge Sparebankforeningens direktør, Arne Hyttnes, rentekuttene som har kommet gjennom våren.

– Folk flest mener tydeligvis at landets økonomi går bedre når renten settes ned, sier Hyttnes i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere