RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla er fornøyd

Sist oppdatert:
Orkla er tilfreds med avtalen de har fått med Kjell Inge Røkke og bankene. Styremedlem Arvid Strand tror Orkla kan ha fått betalt for sin krasse tone overfor Røkke.

- Vi føler nå at vi har en garantisituasjon som gir den maksimale sikkerhet, sier Strand til TV 2 Nettavisen.

Strand vil ikke kommentere hva slags sikkerheter Orkla har fått for de gjenværende 450 millioner kronene, eller om konsernet har overtatt eierandeler i Røkke-systemet.

- Dere er ikke lenger redde for at verdiene går tapt?

-Vi får håpe at det ikke er noen grunn til det, men man vet jo aldr hvor haren hopper, sier han.

- Betimelig reaksjon

Enkelte markedsaktører sperret øynene opp over den krasse tonen i Orklas pressemelding for 14 dager siden, som med ett gjorde Røkkes betalingsproblemer til en offentlig greie. Strand mener den krasse tonen i pressemeldingen var betimelig.

-Det var helt betimelig. Vi snakker jo ikke akkurat om vekslepenger her. Noen ganger er det nødvendig å være litt krass. Jeg synes egentlig ikke dette var sterkt, situasjonen tatt i betraktning.

Strand mener samtidig at det ikke ville vært formålstjenlig å presse Røkke hardere.

Kunne blitt dramatisk

- Man må se på totaliteten i dette. Røkke-systemet er et stort system som kunne blitt veldig skadelidende, sier Strand.

Løsningen Orkla har fremforhandlet med Røkke-systemet og hans banker, tilsier at konsernet får tilbakenetalt 150 millioner kroner av lånet, mens 450 millioner kroner skal tilbakebetales senest innen utgangen av 2004. Orkla har nå fått etablert sikkerheter for dette beløpet.

Dette kan bety at bankene – som er livredde for en konkurs i Røkke-systemet - har måttet vike pant til fordel for Orkla. Men det har også vært spekulert i at det er deler av Røkkes eiendeler som ikke i utgangspunktet var pantsatt.

Orkla har også klart å holde på sin rett til å gjøre Røkke personlig ansvarlig for gjelden til Aker RGI-selskapet Norway Seafoods.

Arvid Strand er ansatterepresentant i Orkla-styret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere