RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla knuste estimatene

Sist oppdatert:
Orkla gjorde narr av analytikernes forventninger for første kvartal.

Orkla leverte førstekvartalstall som var bedre enn analytikerne forventet. Omsetningen endte på 14,5 milliarder, opp fra 13,2 milliarder i første kvartal i fjor og 800 millioner kroner bedre enn forventet. Resultat før skatt ble 2,2 milliarder kroner, noe som er en forbedring fjoråret 1,7 milliarder kroner. Analytikere TDN Finans hadde snakket med tidligere i uken forventet resultat før skatt på 1,2 miliiarder kroner.

NA 24 - din nye næringslivsavis

Årsaken er blant annet bedrede markedsforhold i Europa, som gir økt salg og god resultatfremgang for Sapa, mens økte energipriser og høye gevinster fra krafthandel bidrar til sterke resultater for energiområdene i både Elkem og Borregaard.

Veksten i driftsinntekter for 1. kvartal var på 9,5 prosent, fra 13,3 milliarder kroner i fjor til 14,5 milliarder i år. Resultat pr aksje har steget med 53 prosent til 8,4 kroner for 1. kvartal.

Fornøyd Opedal
- Vi er fornøyd med utviklingen på viktige markedsområder for spesialmaterialer og Orkla Media Danmark, sier konsernsjef Dag J. Opedal.

Han viser til stabil resultatutvikling på nivå med tilsvarende periode i fjor for Orkla Foods og Orkla Brands i det nordiske markedet.

- Det svenske markedet er fortsatt krevende, men både Procordia Food og snacksvirksomheten i Sverige hadde i kvartalet en viss resultatmessig fremgang, sier Orkla-sjefen.

Oppkjøp ga vekst
Fremgangen for Orkla Media i Danmark fortsatte også i 1. kvartal. I Danmark hadde Orkla Media fortsatt positiv resultatutvikling drevet av vekst i annonseinntektene.

Konsernet forteller om god vekst på grunn av oppkjøp både i Orkla Foods og Orkla Brands, mens flere vellykkede lanseringer, blant annet Grandiosa Lørdagspizza, har gitt god vekst i omsetningen for Orkla Foods Nordic.

Gode tider i aksjemarkedet slår godt ut også for Orkal Finans, som fortsatte den gode trenden fra 2005. I 1. kvartal haddeinvesteringsporteføljen en avkastning på 11,5 %, og verdijustert egenkapital økte med 1.858 millioner kroner i kvartalet.

NA24 er tilstede på resultatpresentasjonen klokken 08.00 og kommer tilbake med mer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere