RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla taper stort på matstreiken

Sist oppdatert:
Orkla har permittert 400 ansatte på grunn av transportstreiken, og antallet øker for hver dag som går. Også de økonomiske tapene kan bli store.

Orkla er en av landets største leverandører til dagligvarebutikkene. Blir streiken langvarig, risikerer Orkla å tape et betydelig beløp.

400 permittert

Ifølge konsernsjef Finn Jebsen har Orkla nå permittert 400 av sine ansatte.

- Så langt er fire hundre av våre ansatte permittert, og fortsatt streik vil nå gradvis få større konsekvenser for Orklas virksomheter.

Orkla-direktør Dag J. Opedal opplyste på en pressekonferanse tirsdag at både Stabburet, Sætre, Lilleborg og Nidar har måttet ty til permitteringer. Foreløpig er selgerne som opererer ute i butikkene hardest rammet, men også ansatte i produksjonen permitteres etterhvert som lagrene fylles opp.

- Antallet vil gradvis øke dag for dag framover, sa han.

Dyrt

Direktørkollega Halvor Stenstadvold ville ikke røpe hvor mye streiken så langt har kostet Orkla, men la ikke skjul på at det kan bli dyrt dersom streiken blir langvarig.

- I tillegg til at våre produkter vil være mindre tilgjengelig i butikk, må kampanjer som vi hadde planlagt å kjøre i denne perioden kanselleres, sa han.

Orkla venter også press på logistikkjeden når streiken avblåses for raskt å kunne fylle opp butikkhyllene.

- Også det gir ekstrakostnader, forklarte Stenstadvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere