RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orkla tar kjempetap

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Orkla foretar en kraftig opprydding i kjemidivisjonen, og tar et tap på over en halv milliard kroner. 130-140 ansatte i Fredrikstad kan miste jobben.

Store deler av Orklas kjemivirksomhet sliter med lønnsomheten. Nå skal ledelsen rydde opp, og setter av 515 millioner kroner for å få jobben gjort.

Orkla-ledelsen regner med omstillingene vil gi årlige besparelser på 125 millioner kroner i året fra 2006.

Det mest konkrete elementet i omstillingsplanen er en mulig nedleggelse av Denofas fettfabrikk i Fredrikstad, som har 130-140 ansatte. De ansatte er for lengst informert om at jobbene deres står i fare.

- Den går med underskudd, og vi ser ikke noen klar langsiktig løsning. Vi kan ikke utelukke nedleggelse, sier informasjonsdirektør Dag Arthur Aasbø i Borregaard til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Aasbø vil beslutningen om nedleggelse kunne bli fattet i løpet av få uker.

Totalt utgjør tapsavsetningene i Denofa 265 millioner kroner, og er i hovedsak knyttet til anlegget i Fredrikstad. På toppen kommer nye tap på grunn av en kostbar innkjøpsavtale av soyabønner fra Brasil.

I datterselskapet Borregaard Synthesis tar Orkla et tap på ytterligere 250 millioner kroner. Beløpet vil dekke omstillingstiltak ved fabrikker i Italia, USA og Kina.

Tapsmeldingen fra Orkla fikk ikke store konsekvenser for aksjekursen mandag. Ved 12-tida var kursen 1,3 prosent ned, mens hovedindeksen på samme tidspunkt hadde falt 1,8 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere