RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Orklas drift svakere enn ventet

Orkla og Finn Jebsen leverer et tredje kvartal preget av store ekstraordinære poster, men den underliggende driften var mindre lønnsom enn markedet hadde ventet.

Orkla fikk et driftsresultat før goodwillposter og ekstraordinære poster på 582 millioner kroner i tredje kvartal, mot 566 millioner samme kvartal i fjor. Det var svakere enn aksjeanalytikernes snittforventing, som lå på 627 millioner, ifølge en rundspørring gjort av TDN Finans.

Driftsinntektene økte fra 7.359 til 7.736 milllioner, mens resultat før skatt falt fra 469 millioner til 191 millioner. Det siste er preget av store ekstraordinære poster, primært store negative, ekstraordinære poster innen kjemiområdet, men også salgsgevinster fra Orklas store aksjeportefølje.

- Merkevareområdet viste resultatfremgang og hadde et tilfredsstillende resultat også i tredje kvartal, skriver Orkla.

Innen Orkla Foods ble en svak inntektsutvikling i de svenske virksomhetene kun delvis motvirket av en positiv utvikling for Stabburet i Norge.

Det fortsatt vekst i annonsemarkedene i Norge og Danmark, men tredje kvartal er sesongmessig et kvartal med relativt sett lavere annonseinntekter og resultat for mediavirksomheten.

Innen kjemiorårdet pågår det en restrukturering som belaster regnskapene kraftig. Restruktureringsprogrammene omhandler Denofa og finkjemivirksomheten utenfor Norge.

Investeringsporteføljens verdijusterte egenkapital økte med knappe 900 millioner kroner i tredje kvartal, og hittil i år er avkastningen 17,5 prosent.

- Generelt fremstår konjunkturutviklingen fremover fortsatt som usikker. Høye oljepriser bidrar til dette. Høy oljepris vil i tillegg medføre høyere energi og emballasjekostnader uten at effekten vurderes som vesentlig for Orkla, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere