RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs åpner dagen friskt

Oslo Børs slår følge med de internasjonale aksjemarkedene, og åpner solid opp tirsdag.

I åpningsminuttene er Oslo Børs' hovedindeks opp med 05 prosent. Blant tungvekterne på børsen er bildet stort sett positivt - med unntak av Orkla stiger børsens største selskaper.

Børsen slår dermed følge med de internasjonale markeden, som etter et par dager i rødt, nå ser ut til å løfte seg. Usikkerheten rundt orkanen Katrine er redusert, og er det noe aksjemarkedet ikke liker er det nettopp usikkerhet. Så etter noen tyngende Katrina-dager, er det duket for oppgang på aksjemarkedene.

Oljeprisen har falt noe tilbake, etter å ha passert 70 dollar fatet for amerikansk olje i helgen.

Tirsdag morgen handles nordsjøolje for levering i oktober 66,71 dollar fatet.

I natt steg de asiatiske markedene, og Nikkei-indeksen i Japan endte tirsdag på 12.457,14 poeng, opp hele 1,16 prosent sammenlignet med mandag. Også i Europa ser markedene ut til å være preget av optimisme. FTSE-indeksen i London leder an en bred europeisk oppgang med en stigning på 0,5 prosent.

Resultatsesongen på Oslo Børs går mot slutten for denne gang, men et par etterslepere har på morenkvisten tirsdag rapportert sine andre kvartals tall.

Det John Fredriksen-dominerte Golar endte med et underskudd før skatt på 10 millioner dollar, betydelig svakere enn ventet, og ned fra pluss 20 millioner dollar i fjor. Aksjen åpnet ned, men har nå snudd og er i pluss. Aksjonærene ser dermed ut til å ha tillit til ledelsens utsagn om at resultatene vil bedre seg i de kommende månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere