RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo Børs er nærmest toppen

Den voldsomme oppturen det siste året gjør at Oslo nå er den børsen som har kortest vei igjen til tidenes bestenotering.

Hovedindeksen passerte mandag 200 poeng. For ett år siden var indeksen under 100. Nå trengs det bare en verdistigning på ytterligere 10,9 prosent før Oslo Børs passerer tidenes bestenotering på like over 225 poeng.

Oslo ligger dermed betydelig nærmere all time high enn ledende indeksene i andre vestlige land, skriver Finansavisen. Stockholm og Frankfurt må for eksempel doble seg for å nå bestenoteringen, mens Londonbørsen har 50 prosent igjen til toppen.

Den brede S&P 500-indeksen på Wall Street har også svært langt igjen til all time high på 1527 poeng. Nå ligger indeksen rundt 1150. Nasdaq har enda mer å gå på, og trenger en verdistigning på 150 prosent for å passere bestenoteringen fra mars 2000.

Sjefstrateg Ivar Strompdal i ABG Sundal Collier sier til Finansavisen at god inntjening og høy oljepris forklarer mye av den sterke oppturen i Oslo. I Europa er det fortsatt mange selskaper som sliter med inntjeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere